Umění Perfektního Těsta na Pizzu: Tři Jednoduché Recepty Pro Domácí Pizzovou Hostinu

Těsto na pizzu je základním kamenem každé skvělé pizzy. Domácí pizza je nejen lahodná, ale také vás naučí, jak si vychutnat autentickou italskou chuť přímo z vaší vlastní kuchyně. Pokud toužíte po dokonalém těstě na pizzu, máme pro vás tři jednoduché recepty, které vám umožní dosáhnout té pravé italské kvality.

1. Klasické Těsto na Pizzu:

  • 350 g italské 00 mouky
  • 1 ½ lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 225 ml teplé vody
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a cukr.
  • Postupně přidávejte teplou vodu a olej a hněte těsto, dokud nedosáhnete hladké a elastické konzistence.
  • Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1-2 hodiny, dokud se zdvojnásobí objem.
  • Rozdělte těsto na dvě poloviny a vytvarujte z něj koule. Nechte je odpočívat dalších 15 minut před vyklopením na pizzový podklad.

Tip: Pokud jste dostali chuť na autentickou italskou kuchyni tak navštivte OC Letňany pizza těstoviny Caruso, případně využijterozvoz těstoviny pizza Letňany. Vše čerstvé a připravené rozeným italem.

2. Celozrnné Těsto na Pizzu:

  • 300 g celozrnné mouky
  • 50 g italské 00 mouky (pro lepší texturu)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 225 ml teplé vody
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postupujte stejně jako u klasického těsta, ale použijte kombinaci celozrnné mouky a italské 00 mouky pro bohatší chuť a texturu.

3. Bezlepkové Těsto na Pizzu:

  • 300 g bezlepkové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 225 ml teplé vody
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

I zde postupujte stejně jako u klasického těsta, ale použijte bezlepkovou mouku pro ty, kteří trpí celiakií nebo mají citlivost na lepek.